13 de gener del 2010

ETAPES


Tal i com es detalla a continuació, l’inici del viatge tindrà lloc el divendres 30 d’abril i acabarà sobre el 26 de maig.

Divendres 30
Agafem el ferry a Barcelona direcció Chivitaveccia. L’autopista del mediterràni francesa ja la tenim més que coneguda i és la forma de guanyar mig dia per poder travessar Italia d’una forma més amb diligència.

Dissabte 1
Un cop desembarcats a Chivitaveccia, a mitja tarda ens dirigim cap a Nàpols per poder estar l’endemà a Brindisi, no sense abans fer una visita al Vesubi. (270Km)

Diumenge 2
El ferri direcció Patras surt a les dues del migdia. Hem d’estar al port un parell d’hores abans. Tot i això volem visitar el Mar Jònic, així que ens arribem fins a Brindisi passant per Taranto. (350Km)

Dilluns 3
De matinada desembarquem a Patras i agafem la carretera direcció Atenes recorrent el golf de Corint. Un cop arribem a Atenes visitem l’Acròpolis i ens dirigim cap al nord per poder-nos acostar el màxim possible a Meteora. (290Km)

Dimarts 4
Ens arribem a visitar els monestirs de Meteora on enfilem les seves curioses muntanyes habitades des del segle XIV. Ja visitats ens dirigim cap al Mar Egeo on farem nit a la altura de Tesalonika. (500Km)

Dimecres 5
Seguim la costa del Mar Egeo fins arribar a la frontera turca i un cop realitzats els primers tràmits fronterers, ens dirigim a Gelibolu per travessar el Mar de Màrmara i dirigir-nos fins a Pérgamo. Passarem la pimera nit en el continent asiàtic visitant la acròpolis, la basílica vermella i l’Asclepeion. (730Km)

Dijous 6
Visitem Éfeso i el seu teatre, temples i la biblioteca de Celso. Ens dirigim a Pamukkale amb les seves piscines de cotó i a Hierapolis. (320Km)

Divendres 7
Ens tornem a dirigir vers el Mar Mediterrani primer visitant Antalya i seguint la seva costa fins a Anamur. (490Km)

Dissabte 8
Seguim per la costa tot visitant Kizkalesi i el seu castell de la donzella i Silifke amb la seva cova del cel, on segons la mitologia popular es troba la porta d’entrada a l’infern. Fem nit a Antakya per poder travessar l’endemà a primera hora la frontera Siria. (510Km)

Diumenge 9
Entrem a terres síries i visitem la primera de les seves ciutats. Aleppo té un dels zoccos més “autèntics” sense menysprear la seva ciutadella i els seus hammams on poder-se relaxar. Continuem fins a trobar el riu Euphrates on visitem el castell de Qala’at Ja’abar i la ciutat murallada de Rasafa. Seguim el riu fins arribar a Ar Raqqah on farem nit. (290Km)

Dilluns 10
Seguim recorrent l’Euphrates fins a Dayr ar Zawra per visitar el seu pont penjant i des d’allà agafem la carretera que travessa el desert siri que ens portarà fins a Palmira, capital de l’imperi nabateo i protagonista de les batalles entre la reina Zenobia i l’emperador Aurelià. A la ciutat de les palmeres es pot visitar el Temple de Bel, la columnata de més de 1Km de llarg amb el seu tetrapylon i el castell des d’on es pot contemplar la posta de sol sobre el desert. (350Km)

Dimarts 11
Seguim travessant el desert Siri per anar a buscar la ciutat penjada de Maalula i un cop visitada ens dirigim a Bosra per contemplar el seu teatre romà i la seva ciutadella. (350Km)

Dimecres 12
Entrem a Jordània per anar a visitar Jerash amb el seu teatre i la plaça ovalada. Des d’allà anem a buscar el riu Jordà fins a Betania, lloc del baptisme de Jesucrist. Farem nit a Maadaba però per arribar-hi pujarem al Mont Nebo on Moisès va morir després de veure la terra promesa. (250Km)

Dijous 13
Baixem fins al Mar Mort per flotar a les seves aigües. Seguim baixant fins al Wadi Mujib per fer una caminada per les seves gorges i seguim fins a Petra per fer-hi nit. (260Km)

Divendres 14
Visita a la ciutat de Petra una de les noves meravelles del món. De Petra ens dirigim a Aqqaba per visitar el Mar Roig, arribar-nos a la frontera d’Aràbia Saudi i dirigir-nos al desert del Wadi Rum, protagonista de les batalles del mític Lawrence d’Aràbia. (230Km)

Dissabte 15
Excursió per les sorres vermelles del Wadi Rum i ens dirigim al nord de Jordània visitant el castell creuat de Karak. (350Km)

Diumenge 16
Travessem la frontera Síria i ens dirigim al castell del Crac dels Cavallers, castell creuat inexpugnable i molt ben conservat. D’allà ens dirigim a Hamma per veure les seves nories sobre el riu Orontes. (300Km)

Dilluns 17
Travessem la frontera Turca i ens dirigim camí de la Capadocia. (250Km)

Dimarts 18
Arribem fins a Goreme per visitar la regió de la Capadocia amb les seves cases excavades dins les roques i les seves ciutats subterrànies. (340Km)

Dimecres 19
Després d’acabar de visitar la Capadòcia, ens dirigim al nord per anar a buscar el Mar Negre. (430Km)

Dijous 20
Anem a buscar el Mar Negre a Zonguldak i seguim la costa fins a Istambul on fem parada. (450Km)

Divendres 21
Istambul amb el Gran Bazar, Santa Sofia, la Mesquina Blava i el pont sobre el Bòsfor.

Dissabte 22
Sortim de Turquia i travessem Bulgària, fent nit passat Sofia. (600Km)

Diumenge 23
Entrem als Balcans passant per Sarajevo fins arribar a Mostar amb el seu pont vell que li dóna nom i el seu casc antic (700Km)

Dilluns 24
Baixem fins a la costa del Mar Adriàtic i el resseguim fins a arribar a Trieste. (700Km)

Dimarts 25
Visitem Venècia i travessem Itàlia i entrem a França on farem la última nit del viatge prop de Grenoble. (800Km)

Dimecres 26
Continuem la nostra ruta fins arribar als nostres destins. (660Km)