13 de gener del 2010

PROJECTE

Tot just acabàvem de tornar del nostre viatge pel Marroc i ja sabíem que tard o d’hora tornaríem a trepitjar territori islàmic.

La seva història, paisatges, art , cultura, però sobre tot el caràcter i amabilitat d’aquella gent, va arrelar al nostre cervell. Tot era qüestió d’esperar, però sabíem que aquest dia arribaria.

La primigènia idea de donar la volta completa al Mediterrani, va quedar lamentable i ràpidament apartada per qüestions geo-polítiques que escapen de les nostres mans:

- A dia d’avui és impossible creuar la frontera entre Marroc i Algèria.

- Si entres a territori israelià, tens denegat l’accés a Síria.

- Per travessar Líbia, has de contractat un guia-policia que t’acompanyarà durant tot el recorregut.

- Els tràmits burocràtics a la frontera egípcia, son farragosos i aleatòriament complicats i difícils.

Per això decidirem buscar noves destinacions que ens ompliren plenament. Així va néixer 10 Mars.

Després d’haver recorregut gran part d’Europa d’est a oest i de sud a nord (en el cas d’en Xavi… tota i varies vegades) i el nord d’Africa. Buscàvem un destí diferent. Un destí ric culturalment, amb un xic d’aventura. Travessant llocs que des de nens havíem vist als llibres d’història, el cine, la televisió… Ens dirigirem fins Aqaaba. A la costa del mar Roig.

El trajecte ens portarà a banyar-nos en aigües de 10 Mars diferents



Mar Mediterrani
Mar de Liguria
Mar Tirreno
Mar Jònic
Mar Adriàtic
Mar Egeo
Mar de Marmara
Mar Negre
Mar Mort
Mar Roig


Visitarem i gaudirem de ciutats considerades com bressols de civilitzacions milena-ries i d’altres llocs amb menys renom però no menys història.

Roma
Atenes
Meteora
Istambul
Pergamo
Efeso
Hierapolis
Venecia
Capadòcia
Aleppo
L’Euphrates
Palmira
Damasc
Petra
Wadi Rum

Seria del tot increïble negar que el principal objectiu d’aquest viatge és el plaer que ens representa viatjar en moto i fer-ho amb els amics. Però tampoc volem passar per alt el fet que en aquesta ocasió, una aventura com la de 10 Mars, va més enllà de la pura i ximple satisfacció per viatjar.

Som conscients de les meravelles que hi ha per tot arreu. Però crec que difícilment podrem trobar un itinerari que siga tan ric en diversitat cultural i artística com el que nosaltres farem el proper mes de maig.

No tots els dies es pot visitar la capital del Imperi romà, el Partenon d’Atenes o el port del Pireo. Els monestirs de Meteora. Les restes de Efes, Pergamo, Hierapolis, Pamukkale, Capadocia i les seves ciutats subterrànies, Aleppo ( la ciutat habitada més antiga del món), el riu Euphrates i part de la ruta de la seda, Palmira, Damasc, la montanya de Nebo (desde on Moisés va veure la Terra promesa), el riu Jordan, el mar Mort, Petra i els seu tresors, les aigues del mar Roig, Wadi Rum i lea seva sorra vermella, Hama, Crack del Cavallers, Maalula (un dels últims reductes on encara es parla arameu, la llengua de Jesús), Istanbul (antiga capital imperial i pont entre Europa i Asia), Mostar, La costa de Croàcia, Venècia... Senzillament impressionant .

Les condicions i l’esperit amb el que encarem aquest viatge, faran que siga inoblidable en tots els aspectes. La convivència en aquestes condicions, sovint resulta difícil, però com ja ha passat altres vegades, ho superarem i sortirem reforçats.

Ja ho va escriure Kavafis...” Quant surts per fer el viatge cap a Itaca...”